Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2006

Τα blogs σε βιβλία

Η Κουρούνα
Σελίδες: 192
Σχήμα: Υ21 Π14 cm
ISBN: 960-511-029-6

Αποσπάσματα
Περιεχόμενα
σελ. 12-13
σελ. 14-15








Πιτσιρίκος

σατιρικός και προπάντων ασεβής
Σελίδες: 360
Σχήμα: 21x14 cm
ISBN: 960-511-028-8

Αποσπάσματα 1 (σελ. 4-6)
Αποσπάσματα 2 (περιεχόμενα)
Αποσπάσματα 3
(σελ. 12-13)
(σελ. 14-15)

8 σχόλια:

Νicola Beerman είπε...

Ρε ''τσιπιρικο'' 390 σελιδες δεν καταφερα να διαβασω ουτε του ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ.Παντως θα το ξεφυλλισω στον Ελευθερουδακη(το'χε στη βιτρινα και μου'κανε εντυπωση...)γιατι πιστευω οτι τα κειμενα αποτυπωμενα σ'ενα βιβλιο τα κατανοεις περισσοτερο απ'οτι να τα διαβαζεις τροχαδην σ'ενα μπλογκ.Να λοιπον ενας καλος λογος να αγορασουν οι θαυμαστες σου το βιβλιο(οσοι τουλαχιστον δεν αποθαρυνονται απ'το μεγεθος.Παντως οφειλω να πω οτι το γραψιμο σου αξιζει πολυ περισσοτερο απο αλλα χιλιαδες βιβλια που κυκλοφορουν στην αγορα.Μολις προσφατα αγορασα ενα 350σελ.=19ευρω και πεταξα μισο μεροκαματο στα σκουπιδια.Μακαρι να'χα αγορασει το δικο σου.

J. είπε...

Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν ο "Πιτσιρίκος", η "Κουρούνα" και οι εκδόσεις Μαραθιά ! Κι άλλα τέτοια blogoβιβλία ! Να πω και κάτι άλλο; Θα ήθελα κάποτε να διαβάσω και στα ελληνικά τα βιβλία των Carlo Fruttero και Franco Lucentini. ΄Ηταν ένα εκπληκτικό ντουέτο δημοσιογράφων-χρονογράφων και τελικά συγγραφέων με έδρα το Τορίνο, είχαν ξεκινήσει στην La Stampa και έγραφαν πάντα ως ντουέτο, αλλά νομίζω ότι ο Lucentini δεν ζει πλέον. ΄Ηξεραν να συνδυάζουν με ωραίο τρόπο το χρονογράφημα, το χιούμορ, την απλή φιλοσοφία και το πείραγμα, κάποτε με μία ανεπαίσθητη πινελιά μελαγχολίας. Συνήθως έγραφαν αυτοτελείς ιστορίες, αλλά είχαν "τολμήσει" και μερικά μυθιστορήματα. ΄Ενα από αυτά μάλιστα, το "Το νόημα της ζωής" διαδραματίζεται εν μέρει στην Ελλάδα.

πιτσιρίκος είπε...

nicola, εγώ τον διάβασα τον Ντοστογιέφσκι - να επιμείνεις. Να σε διαβεβαιώσω πάντως πως ποτέ δεν είχα φανταστεί πως θα εκδοθεί ένα βιβλίο με δικά μου κείμενα - ούτε που μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Και μην κλέβεις στις σελίδες - είναι 360 και όχι 390. Εμένα να δεις πόσο περίεργο μου φάνηκε όταν άκουσα τον αριθμό των σελίδων. Να αγοράσεις το βιβλίο της Κουρούνας που έχει λιγότερες σελίδες. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

johny b. good, θα βγουν κι άλλα πολλά βιβλία - αν το επιθυμείς για τα κείμενα σου, στο εύχομαι από καρδιάς(η γραφή μας άλλωστε είναι συγγενική). Αν κάποιος blogger καταφέρει να κάνει μια σχετική έστω επιτυχία, θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα blogs. Το βιβλίο που αναφέρεις, ελπίζω να συγκινήσει τον κ. Μαραθιά και να το εκδώσει για να το διαβάσω κι εγώ. Περιμένω να ολοκληρώσεις. :)

J. είπε...

Aγαπητέ και αγαπημένε Πιτσιρίκο, ευχαριστώ για τις ευχές. Δεν είναι κακή ιδέα εδώ που τα λέμε, άλλωστε, όπως κι εσύ έχεις γράψει ο blogger γράφει για να τον διαβάζουν και όχι για να τον αποφεύγουν... Κατά τα άλλα είναι γεγονός ότι θα προκαλούσε αίσθηση μία ελληνική bloggoεπιτυχία, γι αυτό εύχομαι και ελπίζω να μπεις γρήγορα στα "100.000 πρώτα" του κόσμου. Φαντάζομαι ότι είσαι πολύ κοντά να γίνεις ο πρώτος ΄Ελληνας που θα το καταφέρει αυτό!

Gatina είπε...

"Ρε ''τσιπιρικο'' 390 σελιδες δεν καταφερα να διαβασω ουτε του ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ."

"nicola, εγώ τον διάβασα τον Ντοστογιέφσκι - να επιμείνεις."

Nicola,

Ξεκίνα με το Έγκλημα και Τιμωρία που είναι πιο light.

Νιάουρρρρ...

GeoKon είπε...

Ασχετα αν μας αρέσει ή οχι το στυλ γραφής κάποιου ,είναι καλό να βγαίνουν αυτα τα βιβλία,,διαφημίζουν τα blog..καλη επιτυχία σε όλους..

friday είπε...

τα αποσπάσματα ήταν εξαιρετικά !!
ένα γρήγορο Just to the point με τον δικό του τρόπο...Μπράβο πιτσιρίκο.

Elektra είπε...

Συγχαρητήρια, Κουρούνα! Εντυπωσιάστηκα ιδιαιτέρως από την αξιοζήλευτη χρήση της γλώσσας και το ευφυές χιούμορ των κειμένων σου. Αφότου διάβασα το βιβλίο σου, επισκέπτομαι συχνά το μπλογκ σου και απολαμβάνω κάθε νέο άρθρο με την ίδια ευχαρίστηση. Ελπίζω σε έκδοση και δεύτερου βιβλίου σου.